Порушення карантину. Українські суди виносять перші вироки

Порушення карантину. Українські суди виносять перші вироки
В Україні запроваджено карантин з 12 березня до 3 квітня

На Дніпропетровщині жінку визнано винною у порушені правил карантину

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнав винною громадянку Дар’ю В. у порушені правил карантину (ст.44-3 КУпАП) і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 20 березня.

19 березня поліція склала протокол щодо жінки, яка торгувала зарубіжним одягом (секонд-хендом) поблизу продуктового магазину на вул. Першотравнева у смт Залізничне Петропавлівського району.

У судовому засіданні правопорушниця визнала вину і пояснила: дійсно здійснювала торгівлю, знала про заборону торгівлі, але їй необхідні кошти на лікування.

Доказовою базою того, що жінка порушила постанову Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», були її пояснення, протокол про адміністративне правопорушення, пояснення інших осіб, а також розпорядження голови Петропавлівської селищної ради від 16.03.2020 року «Про запровадження протиепідемічних заходів для захисту від коронавірусної інфекції».

Також 20 березня Шевченківський райсуд Києва оштрафував на 17 тис. грн мешканку столиці, яка реалізовувала продукти харчування з рук у невстановленому місці.

Нагадаємо, на території України до 3 квітня запроваджено карантин з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Як відомо, в Україні за ігнорування санітарних норм та правил із запобігання інфекційних захворювань передбачено покарання від 17 тис. до 51 тис. грн чи навіть піврічного арешт або позбавлення волі терміном на 3 роки – це передбачає Кримінальний кодекс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: