Посол ЄС: Нормандський формат має бути перезавантажений і посилений

Посол ЄС: Нормандський формат має бути перезавантажений і посилений
Завдяки Нормандському формату вдалося уникнути ескалації конфлікту, - Мінгареллі
Фото: «Главком» / Станіслав Груздєв

Мінгареллі заявив, що Нормандський формат показує свою ефективність, проте за останній рік значних результатів його роботи немає

Нормандський формат (Україна, Німеччина, Франція, Росія) врегулювання конфлікту на Донбасі має бути перезавантажений і посилений. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

За його словами, Нормандський формат показує свою ефективність, зокрема, завдяки переговорам у такій конфігурації вдалося уникнути ескалації конфлікту. Проте, визнав дипломат, за попередній рік ми не бачили значних результатів роботи четвірки.

«Процес має бути перезавантажений і посилений. Ми сподіваємося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зможуть надати позитивної динаміки цьому процесу. Стосовно інших країн мені невідомо, щоб котрась відкрито заявила про свій інтерес, або щоб ще когось запрошували до роботи в цьому форматі. Втім, немає нічого неможливого – може, хтось ще і долучиться з часом», - сказав Мінгареллі.

Раніше у неділю у Гамбурзі на полях саміту G20 пройшла зустріч у тристоронньому форматі лідерів ФРН, Франції та Росії. Меркель, Макрон і Путін домовились про розмову з Порошенком.

Напередодні українську тематику обговорювали у двосторонніх форматах, зокрема, Володимир Путін і президент США Дональд Трамп.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що підстави для скасування безвізового режиму для України є чіткими і зрозумілими і полягають, зокрема, у значному зростанні кількості незаконних мігрантів, відчутному збільшенні шукачів притулку та іншому.

Раніше Мінгареллі заявив, що Україна має робити все можливе для виконання зобов’язань, взятих в рамках Угоди про асоціацію та створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: