Пожежі навколо Києва. Оперативна інформація станом на ранок (фото, відео)

Пожежі навколо Києва. Оперативна інформація станом на ранок (фото, відео)
Ліквідація пожежі у лісах на Житомирщині
Фото: ДСНС

У ДСНС запевняють, що загрози об'єктам ЧАЕС немає

Державна служба України з надзвичайних ситуацій оприлюднила оперативну інформацію щодо ліквідації пожеж на території Київської та Житомирської областей.

Так, станом на ранок 21 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасіння пожеж на території  Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 515 км мінералізованих смуг.

Повідомляється, що загрози об’єкту «Укриття», сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає.

До гасіння залучено 1343 чоловіки та 299 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 20 квітня здійснено 189 скидів – 378 т води.

У Житомирській області силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

О 8 годині 21 квітня пожежу лісової підстилки на території  Словечанського ЛГ локалізовано, залишається один не локалізований осередок горіння (ДП Овруцький спец. ЛГ Виступовицьке лісництво поблизу сіл Жолудівка та Журба. На інших осередках продовжуються роботи по гасінню пожеж всередині локалізованих ділянок.

До гасіння залучено 1069 осіб та 155 од. техніки.

14_80

Зазначається, що радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,021 мР/год, на КДП Дитятки 0,02 мР/год при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год).  

Як повідомлялося, до ліквідації пожежі у Чорнобильській зоні відчуження залучено 30 військовослужбовців та 9 одиниць інженерної техніки Збройних сил України.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: