У МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області

У МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області

«Наразі все вказує на те, що це могла бути заздалегідь продумана кампанія з розрахунком напрямку вітру» - Шкіряк

У міністерстві вважають, що якщо замовники є, то вони хотіли дестабілізувати ситуацію та зробити нагнітання істерії

У Міністерстві внутрішніх справ України не виключають, що ситуація з пожежами в Чорнобильській зоні та Житомирській області може бути результатом спланованої диверсії.

Про це заявив радник голови МВС Зорян Шкіряк на сторінці у Facebook.

«Наразі все вказує на те, що це могла бути заздалегідь продумана кампанія з розрахунком напрямку вітру», – зазначив він.

На думку радника очільника МВС, мета замовників зрозуміла і полягає у спробі дестабілізації ситуації, нагнітанні істерії та посиленні панічних настроїв серед населення в умовах карантину.

«МВС України і Національна поліція України закликають всіх свідомих громадян негайно повідомляти про виявленні факти і місцезнаходження ймовірних паліїв та диверсантів, що здійснюють провокації з підпалами в лісових зонах», – додав Шкіряк.

Він зауважив, що МВС знайде «покидьків», які здійснювали масштабну провокацію і підкреслив, що покарання за такі злочини дуже суворе.

Нагадаємо, у Київській області шукають двох чоловіків, яких підозрюють у підпалі очеретів. За попередніми даними, зловмисники орудують в районі сіл Білогородка і Гнатівка. Поліцейські повідомили, що це вже третій підпал за день саме цієї парочки.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. Жителів декількох згорілих сіл у цьому регіоні евакуювали. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні вже 43 нежитлових і 38 житлових будинків.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Також метеоролог пояснив причину смогу у Києві. »Забруднення, яке ми спостерігаємо у місті Києві, жодним чином не пов’язане із Зоною відчуження Чорнобильської АЕС, а є наслідком переміщення повітряних мас із території Житомирської області, де відмічаються найбільші площі пожеж», – сказав фахівець.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: