Представник Путіна відмовився гарантувати США невтручання у вибори в Конгрес

Представник Путіна відмовився гарантувати США невтручання у вибори в Конгрес
Андрій Крутських

Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Москва не буде визнавати звинувачення Вашингтона про втручання у виборчу кампанію.

Про це заявив спецпредставник президента Росії з питань міжнародного співробітництва в області інформаційної безпеки, посол з особливих доручень Андрій Крутських в інтерв'ю газеті «Коммерсант».

Він поскаржився на те, що «без звинувачень на адресу Москви сьогодні не обходиться жодна заява або виступ західного політика. Якщо не звинуватити Росію хоч у чомусь, то людину просто не зрозуміють, як ніби він говорить іншою мовою».

Посол прокоментував заяву посла США Джона Хантсмана про те, що Вашингтон буде готовий повернутися до розгляду питання про проведення переговорів з кібербезпеки в разі відсутності втручання Москви в листопадові вибори в Конгрес.

«Якщо він всерйоз чекає від нас якихось подібних гарантій, то він помилився країною. Ніяких односторонніх заяв і запевнень ми робити не будемо і тим більше не маємо наміру визнавати свою провину за якісь інциденти, до яких нібито причетна Росія», - зазначив Крутських.

«Нам не треба боротися за репутацію. Нас звинувачують бездоказово. Мундир наш і так чистий», - резюмував він.

Раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп прокоментував висунення 13 росіянам звинувачень у втручанні у вибори президента в 2016 році.

Нагадаємо, що 16 лютого Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Усі обвинувачені є співробітниками «Агентства інтернет-досліджень» — «фабрикою тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

Серед обвинувачених — бізнесмен Євген Пригожин, наближений до президента Росії Володимира Путіна.

Згідно з висунутим у Вашингтоні обвинуваченням, «Агентство інтернет-досліджень» та інші підозрювані почали свою роботу у 2014 році, щоб втрутитися в американські вибори.

Американське слідство вважає, що вони використовували фальшиві особи та соціальні мережі, а також влаштовували політичні мітинги та спілкувалися з «небажаними особами», пов'язаними з кампанією «Трамп».

Раніше стало відомо, що США опублікували 200 тисяч твітів російських тролів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: