Президент Франції звинуватив Путіна у військових злочинах у Сирії

На переговорах Путін був готовий продовжити запланований режим припинення вогню в Алеппо, зазначив Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд назвав події у Алеппо військовим злочином, вказавши необхідності здійснення тиску на Росію. Разом з Меркель вони не виключили введення санкцій.

Про це він заявив на спільній з канцлером ФРН Ангелою Меркель прес-конференції за підсумками переговорів по сирійському питанню, які завершилися у Берліні,  повідомляє AFP.

«Те, що відбувається в Алеппо є військовим злочином, однією з перших вимог є те, що обстріли з боку режиму і його (російських) покровителів мають бути припинені», – заявив Олланд після зустрічі в Берліні.

У свою чергу Ангела Меркель засудила повітря нальоти на Алеппо, назвавши їх «нелюдськими і жорстокими».

Лідери Франції та Німеччини також попередили, що вони не виключають введення санкцій щодо Росії.

«Все, що може являти собою погрозу може бути корисним,» – сказав Олланд, у відповідь на питання про можливі санкції, Меркель додала, що «ми не можемо виключати цей варіант».

Олланд додав, що на переговорах Путін був готовий продовжити запланований режим припинення вогню в Алеппо.

«Ми вийшли з зустрічі з враженням, що там може бути продовженням перемир’я, але це питання до сирійського режиму і Росії, аби продемонструвати це», – сказав Олланд.

За його словами, всього кількагодинне перемир’я не буде достатнім, щоб забезпечити необхідну гуманітарну допомогу і дозволити цивільним особам покинути зону бойових дій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: