Президент Словаччини хоче нового уряду через вбивство журналіста

Президент Словаччини хоче нового уряду через вбивство журналіста
Вбитий у Словаччині журналіст розслідував зв’язки мафії з фондами ЄС

Президент Словаччини переконаний, що після вбивства журналіста необхідно провести кардинальні зміни в уряді країни

Президент Словаччини переконаний, що після вбивства журналіста Яна Куцяка необхідно провести кардинальні зміни в уряді країни.

Про це Кіска заявив 4 березня у телезверненні, повідомяє AFP.

«Я бачу зараз можливими ці два рішення – докорінне переформатування уряду або дострокові вибори», – заявив президент Словаччини.

Як відомо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета» до корупції в уряді соціал-демократа Робетра Фіцо.

Тепер кабінет Фіцо опинився під тиском – кілька урядовців усунені від посад на час розслідування.

Одна з коаліційних партій – «Міст» – заявила про намір провести 12 березня консультації щодо припинення коаліційної співпраці з соціал-демократами.

Фіцо закидає опозиції, що та скористалася вбивством журналіста у своїй політичних цілях, щоб підняти хвилю протестів та прийти на цих протестних настроях до влади. 

Нагадаємо, міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

В суботу у словацькому селі Штявнік, що на півночі країни, відбувся похорон вбитого наприкінці лютого журналіста-розслідувача Яна Куцяка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: