Президент Світового банку: Україна може претендувати на $40 трлн «вільних» інвестицій

Президент Світового банку: Україна може претендувати на $40 трлн «вільних» інвестицій
Президент груп Світового банку Джим Ен Кім

У Світовому банку очікують відкриття ринку землі та створення Антикорупційного суду в Україні

Світовий банк володіє $40 трлн інвестицій, які можуть бути вкладені в проекти в Україні. Про це заявив президент груп Світового банку Джим Ен Кім під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм за участю голів депутатських фракцій та груп, повідомляє прес-служба Ради.

«Він (Джим Ен Кім,- ред) поінформував, що в світі є $40 трлн, які шукають свого адресата - Україна могла б стати таким місцем», - йдеться в повідомленні.

Президент груп Світового банку також зазначив, що відкриття ринку землі дозволить за попередніми підрахунками збільшити ВВП на 1,5%, і це той сектор, на який звертають найбільшу увагу інвестори з точки зору подальшого розвитку України.

Також Ен Кім акцентував увагу на необхідності створення Антикорупційного суду.

«Наступним кроком має бути створення незалежного вищого антикорупційного суду, це є одним з ключових пріоритетів», - додав він.

Нагадаємо, візит президента Світового банку анонсували 15 жовтня, тоді голова українського Мінфіну назвав його «символічним і важливим».

Натомість Джим Ен Кім прибув до Києва у понеділок, 13 листопада. З головою Світового банку вже зустрівся мер Києва Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: