Прикордонники назвали неприпустимим блокування їхньої роботи

Прикордонники назвали неприпустимим блокування їхньої роботи

В Держприкордонслужбі вважають, що правоохоронці хочуть дискредитувати ДПС

Державна прикордонна служба вважає неприпустимими спроби блокування роботи відомства в умовах гібридної війни.

Про це йдеться в заяві прес-служби ДПС, оприлюдненій у середу.
«Державна прикордонна служба не є політичною структурою, а є правоохоронним органом спеціального призначення, основне завдання якого – організація охорони державного кордону України. В той же час ми змушені звернути увагу суспільства на те, що в умовах гібридної війни спроби блокування системи організації та управління кордоном є недопустимі», – наголошується в коментарі.
У відомстві бачать «системність у спробах дискредитувати керівництво ДПС».
«Так, у Держприкордонслужбі, як і в державі, є багато проблем, але у відомстві борються з ними і готові лише посилювати тиск на злочинність на державному кордоні», – зазначається в коментарі прикордонників.

news_20160817_103405_1471419245_01

«Проте ця робота тільки тоді буде успішною, коли правоохоронні органи будуть діяти спільно і в інтересах народу України, а не чиїхось особистих», – зазначають у ДПС.
У ДПС стверджують, що підозру 4 військовослужбовцям Чопського загону в справі щодо незаконної вирубки лісу оголосили ще понад 1,5 місяці тому.
«Ми передали до Генеральної прокуратури матеріали, які свідчать про інші епізоди справи з можливими ознаками злочинних дій. Ми попросили наших словацьких колег також розібратися у ситуації та подати наявну у них інформацію», – йдеться в коментарі ДПС.
«В умовах гібридної війни проти України єдиним переможним шляхом є спільна робота і об’єднання зусиль. Держприкордонслужба впевнена у цьому і готова до співпраці», – резюмують прикордонники.


Прикордонники також оприлюднили відео з місця подій 16 серпня.

Як відомо, вранці 16 серпня, правоохоронці почали обшуки в адміністрації Держприкордонслужби України в Києві, а також в Західному регіональному управлінні та Чопському прикордонному загоні.

За словами помічника голови Держприкордонслужби, речника відомства Олега Слободяна, близько 9:30 в адміністрацію Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі бійців спецпідрозділу КОРД МВС, а також Департаменту з боротьби з економічною злочинністю МВС.

За його словами, слідчі прийшли вилучити документи в рамках кримінальної справи, пов'язаної з незаконною вирубкою лісу, але у них заздалегідь були виписані перепустки, і не було необхідності вдиратися.

У свою чергу в Генпрокуратурі повідомили, що зазначені слідчі дії проведені за рішенням суду в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб Держприкордонслужби в незаконній вирубці 7663 дерев цінних порід (дуб, дуб, бук) у прикордонній зоні України, і їх подальшому збуті за кордон, що завдало збитків державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

У рамках цієї справи чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону Держприкордонслужби України оголошено підозру за статтею «недбале ставлення до військової служби».

Військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем співробітниками Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України в рамках справи про незаконну вирубку лісу (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Читайте також матеріал Главкому: Головний прикордонник Віктор Назаренко: Частина українського кордону розпайована. Ця земля тепер – приватна власність

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: