Призначення скандального Бабича послом - це плювок РФ в обличчя України - російська опозиціонерка.

Призначення скандального Бабича послом - це плювок РФ в обличчя України - російська опозиціонерка.

Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні, тому відправляє військового у Київ на дипломатичну посаду

Призначення скандального Михайла Бабича послом Росії в Україні неприпустимо. Україна не повинна давати згоду на агреман (агреман - попередня згода держави на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави - ред.). Таке твердження висловила російський опозиційній політик Ольга Курносова під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

«Бабич - колишній військовий, був главою уряду Чеченської республіки, і висунення саме його на посаду посла свідчить, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні. Бабич - це остання людина, від якого була б користь як дипломата. У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового - це як плювок в обличчя», - каже Курносова.

За її словами, відкликання посла Михайла Зурабова може свідчити про ставку Володимира Путіна на дострокові вибори в Україні, і для цього йому потрібна людина, яка не має неформальних відносин з керівництвом України.

«Це може свідчити, що російська сторона вже не розраховує на будь-які особисті контакти з Порошенком, які у Зурабова були», - підсумувала політик.

Подивитися запис прес-конференції «Окупований півострів: навіщо Путін ліквідував Кримський федеральний округ» можна тут:

Як повідомляв «Главком», в комітеті Ради федерації з міжнародних справ підтримали кандидатуру повпреда президента в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні.

Також відомо, що Москва запросила у Києва згоду на призначення Бабича послом РФ в Україні.

Нагадаємо, 28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Михайла Зурабова від обов'язків посла Росії в Україні. Зурабова було призначено послом РФ в Україні в серпні 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопова. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що найближчим часом буде призначено нового посла РФ в Україні, а роботу Зурабова оцінено високо.

Також сьогодні екс-депутат Держдуми і опозиційний російський політик Ілля Пономарьов закликав президента України Петра Порошенка не давати згоди на приїзд до України Михайла Бабича в ролі посла РФ в Україні.

Читайте також інтерв’ю Пономарьова «Главкому».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: