Призначено держсекретаря Кабінету міністрів

Призначено держсекретаря Кабінету міністрів
Володимир Бондаренко, державний секретар Кабміну

Володимир Бондаренко виконуватиме свої посадові обов’язки протягом п’яти років

Кабінет міністрів України призначив державним секретарем Кабміну Володимира Бондаренка. Відповідне розпорядження №1049-р опубліковане на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади, повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з розпорядженням, обраний державний секретар КМУ виконуватиме свої посадові обов’язки протягом п’яти років.

Бондаренко 1981 року народження. З 31 серпня 2016 року призначений першим заступником міністра Кабінету міністрів. До того, з липня 2015 року, працював на посаді заступника керівника апарату Верховної Ради України.

Державний секретар призначається на посаду Кабінетом міністрів за поданням Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

За новим законом про держслужбу, з 1 січня 2017 року запроваджується інститут державних секретарів при міністерствах. За задумом це будуть, на відміну від міністрів, аполітичні фігури, які призначатимуться через конкурси і підписуватимуть контракт на п’ять років. Відповідні посади передбачені у кожному із 17 міністерств, плюс державний секретар Кабінету міністрів та його заступники. Проте конкурси призвели до скандалів – міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявили про непрозорість проведення конкурсів та відмову працювати з обраними держсекретарями. 

Читайте також інтерв’ю Володимира Омеляна «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: