Програма «Доступне житло»: уряд обмежив ціну квадратного метра

Програма «Доступне житло»: уряд обмежив ціну квадратного метра

Раніше вартість житла не обмежувалась, тому учасники програми могла придбати дорогі помешкання

Уряд обмежив вартість квадратних метрів, за які можна отримати компенсацію учасникам державної програми «Доступне житло».

Раніше вартість житла не обмежувалась, і тому сім’я могла придбати дороге помешкання.  Тепер уряд переглянув підхід. Гранична вартість квартири розраховуватиметься за спеціальною формулою, щоб витрати з бюджету були доцільнішими. Про це йдеться у матеріалі «Главкома» «Чи стало «Доступне житло» доступнішим?»

Гранична вартість квартири визначатиметься: опосередкована вартість помножена на коефіцієнт населеного пункту, де опосередкована вартість – це вартість 1 кв. м житла, встановлена наказом Міністерства регіонального розвитку, а коефіцієнт – 1,75 для Києва, Львова, Дніпра, Одеси та Харкова; 1,5 – для міст-обласних центрів, а також міст обласного значення з населенням понад 300 тис. осіб; 1,25 – для міст обласного значення з населенням від 100 тис. до 300 тис. осіб; 1 – для інших населених пунктів.

«Наприклад, у Києві можна придбати за програмою житло, що не повинно бути дорожчим, ніж 22 823 грн. за 1 кв. м. Якщо дорожче – доведеться купувати квартиру власним коштом», – пояснив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

 

Більше читайте на «Главком» у статті «Чи стало «Доступне житло» доступнішим?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: