Прокуратура не порушуватиме справу проти ЗМІ, які «розголошували таємниці слідства»

Прокуратура не порушуватиме справу проти ЗМІ, які «розголошували таємниці слідства»

Юрій Луценко 

Фото: УНІАН 

Генпрокурор заявив, що непокоїться за життя людей, які пішли на угоду зі слідством і дали свідчення

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що не буде порушувати справу проти деяких ЗМІ, зокрема «Української правди» та Al Jazeera за розголошення засекречених рішень Краматорського суду щодо конфіскації коштів оточення екс-президента Януковича.

Про це він заявив під час звіту на засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони, де розглядалося питання щодо стану конфіскації грошових коштів і матеріальних активів екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Як повідомив кореспондент «Главкома», водночас глава ГПУ закликав не допомагати таким чином оточенню Януковича.

Засекречення він мотивував тим, що наразі триває слідство у сотнях компаній, до яких причетна колишня влада.

А також він заявив, що непокоїться за життя людей, які пішли на угоду зі слідством і дали свідчення.

Раніше Al Jazeera оприлюднила документ на 95 сторінок, що, зокрема, містить нібито рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 млрд дол., що належали колишньому президентові Віктору Януковичу та його оточенню.

Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликає в законному порядку опублікувати цей вирок, оскільки автентичність оприлюдненого тексту поки достеменно не підтверджено.

У квітні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що суд у Краматорську на Донеччині схвалив рішення про конфіскацію коштів Януковича і його оточення. Це рішення досі офіційно не оприлюднили.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи», яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у реєстрі, посилається на заборону органів прокуратури. Генеральна прокуратура, у свою чергу, стверджує, що визнала це рішення державною таємницею і не може ні підтвердити, ані спростувати автентичність оприлюднених журналістами документів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: