Прокуратура вимагає взяти під варту соратника Медведчука

Прокуратура вимагає взяти під варту соратника Медведчука

Андрія Лесика відпустили на поруки нардепа Німченка

Прокуратура подала апеляцію на запобіжний захід щодо Лесика

Прокуратура Харківської області подала апеляцію на запобіжний захід щодо голови Харківської територіальної ради руху «Український вибір – Право народу» Андрія Лесика.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

«Ми сьогодні подали апеляцію. Вимагаємо обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», – розповіли у відомстві.

Лесика підозрюють в опорі працівникові СБУ і заданні йому легких тілесних ушкоджень. 

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід голові Харківської територіальної ради руху «Український вибір - Право народу» Андрію Лесику у вигляді звільнення на поруки народного депутата.

Нагадаємо, 1 березня Андрія Лесика, якого також підозрюють у сепаратизмі, звільнили з-під варти.

Лесик був заарештований без можливості внесення застави до 6 лютого.

Йому оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади.

За даними слідства, будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни меж території України. У своїх публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній владі.

Лесик був затриманий у Луганській області 15 грудня на Луганщині і доставелений до Харкова для обрання запобіжного заходу.

У травні 2016 року Андрій Лесик рішенням позачергової сесії позбавлений депутатського мандату як проросійський депутат-піарник.

Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

У квітні того ж року мер Харкова Геннадій Кернес обізвав екс-депутата та прогнав з міськради. «Я прошу вас, шановний клоун на ім'я Дід Мороз, ідіть туди, звідки ви прийшли»,- сказав Кернес Лесику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: