Прокуратура завершила слідство у справах суддів-зрадників

Прокуратура завершила слідство у справах суддів-зрадників

Обвинувальні акти скеровані до суду для заочного засудження чиновників

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальні акти для заочного засудження суддів так званого Верховного суду терористичної організації «ДНР», повідомляє прес-служба відомства.

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершені спеціальні досудові розслідування стосовно трьох колишніх українських суддів, які перейшли на бік бойовиків терористичної організації «ДНР».

Встановлено, що двоє суддів Апеляційного суду Донецької області Безрученко Ю.О. та Резникова Л.В., а також суддя Центрально-Міського районного суду Макіївки Донецької області Єрьомін Д.О. у січні 2015 року, будучи громадянами України та чинними суддями, маючи вищу юридичну освіту, розуміючи протиправний характер своїх дій, обійняли посади суддів у незаконно утвореному псевдооргані – Верховному суді терористичної організації «ДНР» – та почали виконувати свої посадові обов’язки.

Таким чином, зрадивши свою державу, колишні судді скоїли злочин, передбачений ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Враховуючи те, що судді-зрадники продовжують перебувати на тимчасово окупованій території та працювати на бойовиків, стосовно них проводились спеціальні досудові розслідування.

Наразі обвинувальні акти прокуратурою скеровані до суду для заочного засудження. Колишнім служителям Феміди загрожує до 15 років за ґратами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: