Прокурор з США займеться відбором кадрів для Держінспекції Генпрокуратури

Прокурор з США займеться відбором кадрів для Держінспекції Генпрокуратури
Фото 112.ua

Колишній Федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США Богдан Витвицький допоможе Луценку

Прокурор із США займеться підбором наглядачів за законністю дій ГПУ Генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ «Про першочергові організаційні заходи щодо забезпечення формування кадрового складу Генеральної інспекції», повідомляє прес-служба відомства.

Під час підписання були присутні заступник генпрокурора Анжела Стрижевська і колишній Федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США Богдан Витвицький. «Сьогодні ми підводимо підсумки підготовчого етапу створення Генеральної інспекції при Генпрокуратурі. Орган, який повинен наглядати за законністю дій прокурорів і слідчих всієї системи прокуратури, який повинен бути створений з нуля», – заявив Луценко.

Створена конкурсна комісія з 7 осіб, п'ятеро з яких - представники громадськості. «Головою комісії призначено, згідно із законом, громадянин України і працівниця генеральної прокуратури пані Анжела Стрижевська, але прошу вас бути лідером цієї комісії», – заявив генпрокурор. Луценко запропонував Витвицькому перенести американський досвід при співбесідах кандидатів. «Дуже хотів би, щоб ви зробили дійсно незалежний і дуже професійний орган», – сказав він.

Конкурс складається з пропозиції добровільно пройти тест на загальні навички IQ, а також на знання законодавства, яке готує наша академія. Кандидати, які найкраще здадуть цей тест допускаються до співбесіди", – пояснив Луценко. За його словами, зарплата співробітників Генінспекції буде вдвічі більше, ніж заробітна плата працівників органів прокуратури. «Термін подачі заявок – з 10 серпня до 10 вересня. З 10 вересня запрацює комісія на чолі з двома гідними працівниками», – додав Луценко. Стрижевська додала, що наказ буде опублікований на сайті ГПУ, а комісія з відбору кандидатів до Генінспекції буде постійно інформувати про свої засідання і будь-яка інформація, яка буде стосуватися шукачів цих посад, буде доведена до відома.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: