Путін готується до наступу на Україну під прикриттям військових навчань, - експерт

Путін готується до наступу на Україну під прикриттям військових навчань, - експерт
Володимир Путін

Путін за рахунок навчань сформує ударне військове угрупування, яке «дасть йому можливість почати широкомасштабну війну проти України»

Президент РФ Володимир Путін під виглядом навчать «Захід-2017» може зібрати масштабне військове угрупування, яке дозволить йому розпочати масштабний наступ на Україні.

Таку думку висловив військовий експерт Ігор Романенко.

Він заявив, що військові навчання «Захід-2017» є небезпечними, оскільки в них беруть участь до 13 тис. військовослужбовців, і одночасно з навчаннями Путін оголошує раптову перевірку. Романенко нагадав, як після подібних навчань та перевірок Росія анексувала Південну Осетію.

«Навчання вони використовують як ширму. Крім того, вони проводять раптову перевірку і формують потрібну кількість (військ)», – сказав Романенко.

Він попередив, що до середини вересня російський президент Володимир Путін за рахунок навчань сформує ударне військове угрупування, яке «дасть йому можливість почати широкомасштабну війну проти України».

Також він нагадав, що Путін вже отримав дозвіл на те, щоб засоби протиповітряної оборони РФ залишилися в Білорусі.

«Це означає, що у нас на кордоні будуть їхні засоби розвідки: радіо-, радіотехнічної та радіолокаційної розвідки - які дозволять наводити їх не тільки винищувальну, а й ударну, штурмову, авіацію розвідки з півночі», - пояснив експерт.

Романенко заявив, що, маючи таку можливість, Росія однозначно буде на стратегічному рівні здійснювати військовий тиск на «Україну, Польщу, Прибалтику, НАТО і Америку».

У зв'язку з цим, експерт порадив цим країнам готуватися дати відповідну відсіч, якщо «Путін зважиться на проведення великих бойових дій і ударних операцій».

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія перешкоджає належному міжнародному спостереженню за масштабними військовими навчаннями біля кордону з Польщею «Захід-2017». 

Як відомо, міністерство оборони Білорусі запросило Україну і ще кілька держав направити спостерігачів на спільні російсько-білоруські навчання «Захід-2017», що мають відбутися на білоруській території 14–20 вересня.

Як йдеться в повідомленні, запрошені спостерігачі з загалом семи країн: України, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Швеції і Норвегії. Росія і Білорусь заявляють, що в нинішніх навчаннях візьме участь 12 тисяч 700 військовослужбовців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: