Путін намагається влаштувати революцію у США – The Washington Post

Путін намагається влаштувати революцію у США – The Washington Post
Першим кроком кампанії Путіна були хакерські злами комп'ютерів демократів
Фото Korrespondent.net

Президент РФ доб'ється розплати. А Трамп покаже себе виключно корисним ідіотом – видання

З 2004 року у президента Росії Володимира Путіна виробилася манія «кольорових революцій». Він переконаний, що ці революції зовсім не спонтанні, організовані на місцях, а влаштовані США – і у випадку з акціями протесту в Москві чотири роки тому, влаштовані самою Хілларі Клінтон, йдеться в статті The Washington Post.

«Саме в цьому контексті варто розглядати втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Путін намагається розпалити за допомогою (несвідомою чи свідомою) Дональда Трампа «кольорову революцію» у США», – стверджує автор.

«Він намагається заявити, що наша (американська. – Ред.) система настільки ж погана і корумпована, як і його», – вважає автор статті.

The Washington Post змальовує приблизну схему, за якою відбувалася більшість «кольорових революцій»: під час акцій протесту проти вкоріненої еліти виступав зовнішній політичний рух; він організовував власні екзит-поли і публікував через іноземні ЗМІ результати, що доводять – вибори були підтасовані. Після цього лунав заклик прихильників вийти на вулиці.

На думку видання, першим кроком кампанії Путіна були хакерські злами комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії і поширення матеріалів, які передбачають, що Клінтон займається шахрайством. Трамп грав свою роль, звинувачуючи супротивника в «корупції». Потім з'явилися припущення, що сама система голосування може бути зламана. Рух Трампа «Зупинити крадіжку» (Stop the Steal) планує провести власні екзит-поли, зазначає автор.

«А революція?» – запитує автор. Путін розуміє, що Вашингтон не Київ, але повстання можуть відбуватися і онлайн. «Уявіть собі бурю інтернет-постів за підтримки оплачених Кремлем тролів, в яких висловлюються припущення, що «політичний істеблішмент» «вкрав вибори» на користь Клінтон, як це називає Трамп», – пише видання.

«Це не завадить Клінтон обійняти свою посаду – не більше, ніж протести на Болотній площі в Москві завадили інавгурації Путіна в травні 2012 року. Але Клінтон почне свій президентський термін, зазнавши політичних збитків як всередині країни, так і за кордоном. Путін доб'ється розплати. А Трамп покаже себе виключно корисним ідіотом», – підсумовує автор.

Як повідомлялось, німецький таблоїд Bild запропонував п'ять можливих покарань, котрі, можливо, могли б зупинити Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: