П'ять покарань, які могли б зупинити Путіна. Версія Bild

П'ять покарань, які могли б зупинити Путіна. Версія Bild
Путін фінансує свою війну з доходів від продажу газу
Фото PolitRussia.com

Видання пропонує у першу чергу ввести ембарго на хайтек-технології

Мирні переговори щодо Сирії не дали жодного результату, а відправка російським президентом Путіним авіаносця в Середземне море ясно свідчить про те, що він зацікавлений не в пошуку дипломатичного рішення, а у військовій перемозі. У зв'язку з цим німецький таблоїд Bild пропонує п'ять можливих покарань, які, можливо, могли б зупинити Путіна.

Першим згадується «ембарго на хайтек-технології». «Без західних технологій (наприклад, в області IT систем управління) Росія не зможе ані видобувати сировину, ані створювати озброєння», - пише видання. Депутат німецької партії «Християнсько-демократичний союз» (ХДС) Ельмар Брок підтримав цю ідею в бесіді з виданням: «Нам потрібне таке ембарго. Агресор повинен бачити, що його війна має наслідки».

Другим «штрафом» могла б стати відмова від газопроводу «Північний потік», який Росія «планує розширити». «Путін фінансує свою війну з доходів від продажу газу. Ми повинні запобігти будівництву нового газопроводу», - заявив експерт партії «Зелені» з питань зовнішньої політики Омід Нуріпур.

На думку журналістів видання, наступним заходом могло б стати розширення списку осіб, яким заборонений в'їзд до країн Євросоюзу, в тому числі видання рекомендує включити в нього глав таких великих компаній, як «Роснефть» (Сечин) і «Газпром» (Міллер).

Четверте покарання - бойкот чемпіонату світу з футболу, який Росія проводить в 2018 році і який обіцяє «гроші і престиж». Бойкот, як підкреслює видання, «став би подвійним ударом по Путіну». «Німецькому футбольному союзу варто було б подумати про бойкот», - заявив депутат від партії «Зелені», що займається питаннями спорту, Озкан Мутлу.

І нарешті, введення безпольотної зони в Сирії. Це стало б ризикованим кроком для США через імовірність зіткнень з Росією при забезпеченні заборони на польоти, але могло б дати прекрасну можливість для політичного рішення, йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: