Путін намагався довести, що анексії Криму не було

Путін намагався довести, що анексії Криму не було

«Якщо це анексія, за що ввели санкції?» - заявив Путін на прес-конференції, звертаючись до кримчан

Президент РФ Володимир Путін стверджує, що анексії українського Криму з боку Росії не було.

Про це він сказав на щорічній великій прес-конференції у Москві 20 грудня.

«На Заході кажуть про «анексію» Криму. Що таке «анексія»? Силове захоплення. Якби це була анексія і силове захоплення, жителі Криму тут ні до чого, вони ні в чому не винні. А якщо вони прийшли і проголосували, то тоді це не анексія. Проти вас (громадян Криму. – ред.) ввели санкції, не тільки проти «керівництва» Криму, а й проти всіх. Якщо вони ні до чого, якщо це анексія, за що ввели санкції? А якщо все-таки санкції ввели за голосування, значить, треба визнати, що воно відбулося», - заявив Путін.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН ухвалила ініційовану Україною резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях. Співавторами резолюції виступили 40 країн.

Постпред України при ООН розповів, чому «кримську» резолюцію ухвалювали двома третинами голосів, а не простою більшістю.

Варто зазначити, що вперше резолюція ООН зазначає, що окупувавши Крим, Росія порушила Будапештський меморандум 1994 року.

Президент України Петро Порошенко назвав резолюцію ООН важливим кроком на шляху до деокупації Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: