Путін зробив Трампу нову пропозицію щодо України, - ЗМІ

Путін зробив Трампу нову пропозицію щодо України, - ЗМІ
Трамп і Путін під час зустрічі у Хельсінкі
Фото EPA/UPG

Путін не оголошував про новий план публічно, «щоб президент США міг його розглянути»

Президент РФ Володимир Путін сказав російським дипломатам, що зробив главі американської держави Дональду Трампу на саміті пропозицію «провести референдум, щоб сприяти врегулюванню конфлікту на Східній Україні», але погодився не оголошувати про цей план публічно, щоб президент США міг його розглянути, стверджує Bloomberg, посилаючись на «двох осіб, які були присутні в четвер при промові Путіна, яку він виголосив за зачиненими дверима».

Bloomberg зауважує, що Путін зробив пропозицію щодо України з метою нібито продемонструвати своє прагнення покласти край кризі. «Але Україну і її європейських симпатиків, ймовірно, буде нелегко переконати в необхідності референдуму. Співробітники Білого дому поки не відповіли на прохання щодо коментарів. Якщо слова Путіна про реакцію Трампа вірні, це, мабуть, вказує на більш гнучкий підхід, ніж той, який США дотепер демонструють з цього питання», - йдеться в статті.

«З черговою розповіддю про зустріч Путін виступив на нараді з російськими послами і чиновниками в міністерстві закордонних справ у Москві, сказали джерела, які попросили не називати їхніх імен, оскільки розповіли про заяви, зроблені президентом РФ на непублічному етапі засідання. Одне з джерел сказало, що Трамп попросив Путіна не обговорювати на прес-конференції після саміту ідею референдуму, щоб дати американському лідерові час на її обмірковування», - пише видання.

«Пропозиція Путіна, мабуть, містить заклик провести під міжнародною егідою голосування жителів  територій, окупованих РФ, про їх статус, сказали джерела. Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати подробиці того, що Путін говорив про Україну на саміті, сказавши лише: « Обговорювалися деякі нові ідеї. Вони будуть опрацьовуватися», - уточнює видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: