Рада дозволила судам розглядати адміністративні, господарські та цивільні справи в режимі відеоконференції

Рада дозволила судам розглядати адміністративні, господарські та цивільні справи в режимі відеоконференції

Участь у судовому засіданні в такому режимі здійснюється з використанням власних технічних засобів і електронного цифрового підпису

Верховна Рада дозволила судам розглядати адміністративні, господарські та цивільні справи в режимі відеоконференції на час карантину.

За прийняття відповідного законопроєкту №3275 за основу проголосували 314 депутатів при необхідних 226, у цілому - 312.

Учасники справ мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, подавши відповідну заяву і за наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд вказує в постанові про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судовому засіданні визнана судом обов'язковою.

Зазначається, що участь у судовому засіданні в такому режимі здійснюється з використанням власних технічних засобів і електронного цифрового підпису відповідно до вимог для підтвердження особи.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза приміщенням суду, переривання зв'язку несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Також Рада має намір дозволити судам розглядати кримінальні справи в режимі відеоконференції, за ухвалення відповідного законопроєкту №3276 за основу проголосували 274 депутати.

Як повідомлялось, 16 березня Рада суддів рекомендувала судам проводити засідання в режимі відеоконференції через карантин.

Як повідомлялось, 29 березня кількість виявлених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію в Україні збільшилася на 62 до 480, кількість померлих від захворювання - на 2 людини до 11.

Кабінет Міністрів продовжив карантин і ввів надзвичайну ситуацію у всіх регіонах до 24 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: