Суд засудив до 7,5 років в'язниці кримінального авторитета Гегу Озургетського

Суд засудив до 7,5 років в'язниці кримінального авторитета Гегу Озургетського
Справжнє ім'я Гєги Озургетського - Георгій Кіладзе

Перебуваючи в пункті тимчасового тримання на Чернігівщині, кримінальний авторитет під час суперечки наніс ножові поранення іноземцю

Чернігівський районний суд засудив до 7,5 років позбавлення волі кримінального авторитета на прізвисько «Гега Озургетський» за замах на вбивство іноземця та погрозу керівнику правоохоронного органу та його сім'ї фізичною розправою в Чернігівській області. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства внутрішніх справ.

Відповідний вирок суд виніс 26 березня.

Повідомляється, що кримінального авторитета було затримано поліціянтами ще в 2017 році та за рішенням суду його було поміщено до Чернігівського пункту тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

Перебуваючи в пункті тимчасового тримання, він під час суперечки наніс ножові поранення іноземцеві, за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу.

Згодом щодо «Геги Озургетського» було відкрито ще одне провадження - за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу, оскільки він під час судових засідань неодноразово погрожував керівнику правоохоронного органу та його сім'ї фізичною розправою.

Надалі, скориставшись тим, що суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, він виїхав за межі України до однієї з країн Європейського Союзу і його було оголошено в міжнародний розшук, через деякий час «злодія в законі» затримали правоохоронці Болгарії, про що відразу повідомили українським колегам.

У вересні 2019 року «Гегу Озургетського» в порядку процедури екстрадиції передали оперативникам управління стратегічних розслідувань у Чернігівській області Національної поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: