Рада не змогла підвищити штрафи для водіїв за невикористання пасків безпеки

Рада не змогла підвищити штрафи для водіїв за невикористання пасків безпеки

Штраф міг зрости з 51 до 850 гривень

Законопроект №8492 стосується підвищення штрафів для водіїв за невикористання пасків безпеки та мотошоломів

Верховна Рада у вівторок провалила законопроект «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)».

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Законопроект №8492 стосується підвищення штрафів для водіїв за невикористання пасків безпеки та мотошоломів. За проект закону проголосували 186 нардепів. 

«Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень. Таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами», - йдеться в пояснювальній записці. 

До слова, сьогодні депутати Верховної Ради ухвалили в другому читанні та в цілому законопроект №8584, який визначає поняття «булінг» і вводить адміністративну відповідальність за нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: