Рада схвалила виділення майже 50 млн грн на кібербезпеку ЦВК

Рада схвалила виділення майже 50 млн грн на кібербезпеку ЦВК
У ЦВК підкреслили, що необхідно посилити безпеку інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії в умовах постійних кібератак

За відповідне рішення проголосували 253 народних депутатів

Верховна Рада схвалила Закон про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо посилення безпеки інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії. За відповідне рішення проголосували 253 народних депутатів.

Зокрема, цим законопроектом пропонується збільшити видатки до 49,66 млн гривень шляхом перерозподілу з бюджетних статей на посилення безпеки інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, ЦВК звернулась до парламенту щодо необхідності невідкладного розгляду законопроекту про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» (8496 від 18 червня 2018 року) для посилення безпеки інформаційних ресурсів комісії.

У ЦВК підкреслили, що зазначені зміни зумовлені необхідністю посилення безпеки інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії в умовах постійних кібератак на інформаційні системи в Україні, особливо в контексті підготовки та проведення чергових виборів Президента України та чергових виборів народних депутатів України у 2019 році.

Як повідомлялося, НАТО готує резолюцію через російські кібератаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: