Рада сьогодні може проголосувати за арешт Савченко

Рада сьогодні може проголосувати за арешт Савченко
Нардеп Надія Савченко

З трибуни парламенту доповідатиме генпрокурор Юрій Луценко

Верховна Рада розгляне в четвер питання щодо надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Також на повістці дня законопроект №8151 «Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень» щодо призупинення дії так званих «правок Лозового», йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту.

Першим питанням заплановано проведення церемонії присяги новим депутатом. Далі депутати розглянуть деякі законопроекти у повторному другому читанні, зокрема урядовий законопроект №4551 «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища)».

Четвертим питанням депутати розглянуть надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності затримання і арешт Савченко, доповідатиме генеральний прокурор Юрій Луценко.

Одразу після цього депутати планують перейти до розгляду законопроекту №8151, яким виключити із КПК ті положення, які набули чинності із 15 березня і значно ускладнили процедури застосування заходів забезпечення кримінального провадження, у тому числі проведення обшуку та обрання запобіжних заходів.

Пізніше депутати планують розглянути ряд ратифікаційних законопроектів.

Окрім того у порядку денному президентські законопроекти №7322 про дипломатичну службу та №6675 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги».

Як повідомлялося, 22 березня зранку регламентний комітет розглядає подання Луценка проти Савченко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів. Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Читайте також матеріал: Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: