Рада заборонила приватизацію підприємств оборонної галузі

Рада заборонила приватизацію підприємств оборонної галузі
Депутати пропонують відновити проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації
фото: wikipedia

«За» відповідне рішення у другому читанні проголосували 227 народних депутатів

 

Сьогодні, 27 липня, Верховна Рада України заборонила приватизацію підприємств оборонної галузі. Заборону оформили шляхом змін до закону України «Про приватизацію державного та комунального майна».

«За» відповідне рішення у другому читанні проголосували 227 народних депутатів.

«Законом забороняється приватизація підприємств з виготовлення та ремонту всіх видів зброї, що перебуває на озброєнні Збройних сил України, інших утворених відповідно до закону військових формувань, Служби безпеки України», − йдеться у тексті закону.

Цим же рішенням пропонується відновити проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації, але з обмеженнями, пов'язаними зі зниженням стартової ціни; аукціонів за методом вивчення цінових пропозицій; приватизації шляхом викупу під час дії карантину та інших обмежувальних заходів.

Водночас змінами виключаються з переліку заборонених до приватизації державні підприємства з виготовлення та/або ремонту технічних та інших засобів реабілітації для осіб з інвалідністю.

«Це дозволить оптимізувати роботу таких підприємств, позбавитися від зайвих непотрібних у наш час для ефективної діяльності площ та приміщень, об'єднати окремі такі підприємства, перетворити їх в інші організаційно-правові форми або заснувати на їхній базі підприємства державно-приватного партнерства», − йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, також сьогодні Рада заборонила примусове стягнення боргів за комуналку. Норма розповсюджується на послуги в територіальних громадах, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають чи перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як раніше повідомлялося, Україна починає відновлювати ракетно-космічну галузь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: