Рецидив: У столиці затримано вже 55 осіб, звільнених за «законом Савченко»

Рецидив: У столиці затримано вже 55 осіб, звільнених за «законом Савченко»

Колишні в'язні вчиняють ті ж злочини, за які були засуджені

Керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко вважає, що так званий «закон Савченко» призведе до зростання злочинності. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Закон Савченко», чесно кажучи, вже вносить і ще внесе свою лепту в зростання злочинності. І досить суттєву. На даний момент до Києва мали приїхати близько 700 колишніх в'язнів. Із них близько 450 ми бачимо, інші – незрозуміло де. А ми зазвичай намагаємося розуміти, де перебувають ці люди, що вони роблять. Бо переважно це люди, яких було засуджено за тяжкі злочини», - зазначив Крищенко.
Він повідомив, що вже є рецидиви. «У нас вже є факти затримання людей, звільнених за «законом Савченко». Є от особа, що була затримана за розбій, є - за зґвалтування. Ми їх знову садимо», - сказав Крищенко.
За його словами, вони вчиняють такі самі злочини, як і раніше. «Ну от приклад, який я навів. Чоловіка було засуджено за зґвалтування, згодом звільнено за «законом Савченко» і знову за зґвалтування затримано», - розповів керівник столичної поліції.
На його думку, це страшно, бо в держави нині немає можливості тих людей соціалізувати, повернути в суспільство, дати їм роботу.
На запитання, скільки всього вже було рецидивів, Крищенко повідомив: «Серед осіб, викритих за скоєння злочинів (у більшості слідство ще триває) на території столиці, - 55 раніше судимих громадян, яких було звільнено за «законом Савченко» та поставлено на облік у Києві. Із них: один затриманий за скоєння умисного вбивства, інші - за скоєння крадіжок, грабунків, незаконне заволодіння автотранспортом, шахрайство, за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та зброї. Із них на сьогодні 14 перебувають під вартою, до решти застосовано міру запобіжного заходу, не пов’язану з обмеженням волі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: