Рекс Тіллерсон спробує примусити збройні сили М’янми припинити насилля проти народу рохінджа

Рекс Тіллерсон спробує примусити збройні сили М’янми припинити насилля проти народу рохінджа
Рекс Тіллерсон

Держсекретар США нагадає і про можливі наслідки відмови генералітету М’янми змінити курс

Представник Державного департаменту США заявив про те, що очільник американського зовнішньополітичного відомства під час переговорів із військовими М’янми, які заплановані на середу, 15 листопада, намагатиметься змусити їх припинити насилля проти народу рохінджа. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Таким чином це має стабілізувати ситуацію і створити умови для повернення 600 тисяч біженців народу рохінджа, які втекли до цього в Бангладеш.

Під час переговорів із очільником збройних сил генералом Мін Аунг Хлаїнгом американський державний секретар має намір зосередити увагу на необхідності стабілізації ситуації в північній частині провінції Ракайн і захисті збройними силами населення незалежно від етнічного походження.

Окрім того, американська сторона буде наголошувати на необхідності проведення розслідування злочинів із боку збройних сил щодо представників народу рохінджа і притягнення винних до відповідальності. До того ж Рекс Тіллерсон має намір обговорити із генералітетом М’янми наслідки відмови здійснити вищеперераховані кроки. На практиці мова йде про можливість запровадження санкцій, як того вимагають окремі американські сенатори.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: