Режисер Аскольд Куров пояснив, як йому вдалося побачитися з Сенцовим

Режисер Аскольд Куров пояснив, як йому вдалося побачитися з Сенцовим
Олег Сенцов

Куров стверджує, що зустріч з Олегом Сенцовим - справжнє чудо

Режисер Аскольд Куров у інтерв'ю «Главкому» розповів про зустріч з Олегом Сенцовим у північній російській в'язниці. Режисер пояснює, що спочатку було заплановано, що Сенцов зустрінеться з архієпископом Кримським і Сімферопольським Климентом та адвокатом Дмитром Дінзе, а Куров лише буде фільмувати це. За словами самого режисера, у в'язниці одразу ж почалися колізії стосовно того, хто ж зможе провідати політичного в'язня. Як стверджує Куров, на зустріч пішов саме він, адже архієпископу було відмовлено у цьому за формальними причинами.

«Наша зустріч була незапланована, замість архієпископа зустрівся з Олегом я. Це колонія суворого режиму, ув'язнений має право на зустрічі тільки з близькими родичами, тобто, наприклад, навіть двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан не може розраховувати на таку зустріч. Я думаю, це якесь чудо, що мені вдалося побачити Олега», - говорить Куров.

Режисер додає, що ця зустріч стала для нього справді незабутньою та сповненою переживань. На думку Курова, побачення відбулося тому, що в ситуації, що склалася необхідний був неупереджений свідок, який би міг сказати, що Сенцов, який вже місяць тримає голодування, знаходиться в нормальному стані і умовах.

Нагадаємо, що українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 року, звинуватили в підготовці терактів. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі.

Наразі український режисер перебуває в колонії суворого режиму «Білий ведмідь», що розташована у місті Лабитнангі далеко на півночі Росії.

Читайте детальніше в інтерв'ю «Главкома»: «Режисер Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Олегом Сенцовим були одним з найсильніших переживань мого життя»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: