РФ спробує впливати на вибори генерального секретаря Ради Європи – російська опозиціонерка

РФ спробує впливати на вибори генерального секретаря Ради Європи – російська опозиціонерка

Росію влаштовує представниця Греції, заявила політична мігрантка, публіцист Ольга Курносова

У червні 2019 року  Парламентська Асамблея Ради Європи буде вибирати Генерального секретаря Ради Європи. Росія намагатиметься впливати на виборчий процес. Її фаворит - представник Греції.

Такі думки висловила Ольга Курносова, політична мігрантка, публіцист, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Є кілька кандидатів на пост Генерального секретаря Ради Європи. Це представники Литви, Греції, Хорватії, Бельгії. Росію влаштовує представниця Греції.

«Подивіться як в російського політикуму в голові все переплуталося. Спершу вони ображено заявляли, що не будуть брати участі в ПАРЄ. А зараз коментують, який кандидат буде влаштовувати Росію на посаді Генерального секретаря. Якось розібралися б, чи берете участь в роботі ПАРЄ чи ні. Але тим не менше, російські політики коментують питання виборів, що представниця Греції їх влаштує більше, аніж представник Литви», - говорить Курносова.

На її переконання, Росія на внутрішню аудиторію буде бряцати заявами про не участь своєї делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Проте в кулуарах намагатиметься придумувати різноманітні шляхи, щоб повернутися в ПАРЄ до березня цього року. Адже саме тоді розпочинається виборча кампанія.

Нагадаємо, що Рада Федерації та Державна Дума прийняли рішення не надсилати своєї делегації до ПАРЄ у 2019 році і не платити внески. Країна, яка не сплачує внески, порушує статут ПАРЄ. Тому в червні Росію можуть виключити з цього статутного органу Ради Європи.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: