Рішення Венеційської комісії обов’язкове для виконання як Україною, так і Угорщиною, - член Комісії

Рішення Венеційської комісії обов’язкове для виконання як Україною, так і Угорщиною, - член Комісії
Член Венеційської комісії Сергій Головатий

8 грудня Венеціанська комісія прийняла рішення щодо положень нового закону України «Про освіту»

Член Венеційської комісії Сергій Головатий пояснив, що рішення Венеційської комісії щодо українського закону про освіту обов’язкове для виконання як Україною, так і Угорщиною.

Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Дуже хибна думка, що в даному конкретному випадку виконання рекомендацій Венеційської комісії не є обов’язковим. Згадайте резолюцію ПАРЄ, ухвалену на її жовтневій сесії, де міститься заклик до української влади повністю виконати рекомендації Венеційської комісії. А ще перед тим, у вересні, наш міністр Клімкін звернувся до Венеційської комісії щодо висновку. Тобто резолюція ПАРЄ щодо України була ухвалена вже тоді, коли було відомо, що Україна має намір надіслати до Комісії ухвалений закон про освіту. Іншими словами, саме з резолюції ПАРЄ випливає, що рекомендації Венеційської комісії є обов’язковими до виконання Україною», - зазначив він.

Нагадаємо, 8 грудня Венеціанська комісія прийняла рішення щодо положень нового закону України «Про освіту» стосовно викладання державною мовою, мовою меншин та іншими мовами.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія закликала Україну внести зміни у мовну статтю українського закону про освіту щодо російської мови.

Читайте також інтерв`ю члена Венеційської комісії Сергія Головатого:Навчання виключно мовою нацменшин? Такого не допускає жодна країна Європи!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: