Росія атакувала мирних жителів Сирії понад 1400 разів, - правозахисники

Росія атакувала мирних жителів Сирії понад 1400 разів, - правозахисники
Сирійці мають базу відеозаписів, куди з вересня 2015 року і до вересня 2018-го, внесли понад 3000 перевірених відеозаписів

Москва стверджує, що метою атак є «терористична інфраструктура»

Правозахисна організація «Сирійський архів» задокументувала понад 1400 інцидентів, коли російські сили атакували мирних жителів та цивільну інфраструктуру в Сирії. Про це повідомляє AP

Як зазначається, за період з вересня 2015 року, коли російська авіація почала повітряні атаки в Сирії, підтримуючи режим президента Башара Асада, до вересня 2018 року у базу внесено понад 3 тис. перевірених відеозаписів.

За словами глави сирійського архіву Хаді аль-Хатіба, ця база даних є першою візуальної документацією російських авіаційних ударів в Сирії.

«Зображення 704 інцидентів з жертвами серед мирних жителів, в тому числі близько 35 атак на лікарні, 23 атаки на школи, 27 на мечеті і 27 на ринки, можуть допомогти юристам готувати справу проти відповідальних осіб», - сказав він. 

Водночас, російська сторона заперечує, що її сили нападають на мирних жителів у Сирії. Москва підкреслює, що метою атак є «терористична інфраструктура».

Крім того, сирійський архів виявив 63 випадки використання касетних боєприпасів і 39 запалювальних бомб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: