Росія експортує нелегально вивезене вугілля з окупованого Донбасу завдяки фірмі Курченка

Росія експортує нелегально вивезене вугілля з окупованого Донбасу завдяки фірмі Курченка

Антрацит був вивезений південно-осетинською компанією ЗАТ Внешторгсервіс

У липні 2017 року через Росію експортували в країни Європи близько 267 тис. т вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це свідчать дані РЖД і ФТС, повідомляє liga.net .

При цьому видання відзначає, що найбільшими експортерами українського вугілля стала Компанія Газ-Альянс, підконтрольна Сергію Курченку.

Нагадаємо, що Курченко втік з України на початку 2014 року, вважався близьким до екс-президента Віктора Януковича.

У липні з портів компанія експортувала понад 50 тис. т антрациту. Всі обсяги були нелегально вивезені південно-осетинською компанією ЗАТ Внешторгсервіс, які в подальшому були переоформлені на Газ-Альянс.

Ще одна компанія Курченко - Петролеум капітал - експортувала з Росії 32 тис. т вугілля, попередньо вивезеного з Донбасу. Покупців вугілля встановити не вдалося.

Компанія Русский антрацит експортувала близько 34 тис. т антрациту. Практично всі обсяги були поставлені на адресу гонконгської Grecoal Limited, підконтрольну братам Олександру і Сергію Мельничукам.

Ще одна компанія, співвласником якої є Олександр Мельничук, - ТОВ Вугільні технології експортувала близько 15 тис. т антрациту у липні.

На адресу Yorkland Merchants Limited (зареєстрована у Гонконзі в жовтня 2016 року) в липні було поставлено понад 29 тис. т українського антрациту. З цього обсягу безпосередньо РЖД Логістика поставила офшорній компанії 9 тис. т.

Російська ТД Антрацит, яка перебуває під українськими санкціями, вивезла з Росії понад 31 тис. т вугілля. Всі обсяги поставлені для Сarbon and Natural Resources corp Ltd. ТД Антрацит зареєстрована на жителя Ростовської області Олександра Носко.

З липня ЗАТ Внешторгсервіс припинила проходити за накладними РЖД, як імпортер вугілля з тимчасово окупованих територій. При цьому компанія продовжує поставляти на окуповані території Донбасу коксівне вугілля та залізну руду. Також компанія вивозить готову металопродукцію.

Понад 70% всього вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донбасу до Росії, в подальшому експортують дві компанії, пов'язані з братами Олександром та Сергієм Мельничуком. Перший працює в "ЛНР" "заступником "міністра енергетики", другий - легально торгує вугіллям в підконтрольній Україні.

Нагадаємо, що у 2016 році з окупованих територій до Росії вивезли близько 940 тис. т антрациту на суму $36 млн і ще близько 95 тис. т інших марок вугілля на $8 млн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: