Росія прагне посіяти хаос навколо Covid-19 – Держдеп

Росія прагне посіяти хаос навколо Covid-19 – Держдеп

У РФ поширюють інформацію про те, що Covid-19 нібито був створений Сполученими Штатами

Російська Федерація намагається зіграти на страхах та невизначеності щодо коронавірусу для того, щоби дестабілізувати ситуацію в країнах Заходу, які намагаються протистояти поширенню хвороби.

Про це заявила у середу, 6 травня, під час телефонної конференції спецпосланник Державного департаменту США, координатор Глобального центру взаємодії Ліа Гебріел.

«Російська дезінформація наразі докладає зусиль щодо просування зовнішньополітичних цілей Москви, спрямованих на дестабілізацію, створення безладу в наших прагненнях протистояти Covid-19», - зауважила представник зовнішньополітичного відомства США.

За її словами, при цьому Кремль «постійно використовує страхи, сумніви або загальне нерозуміння ситуації» для того, щоби створити та розповсюдити небезпечні наративи. У цьому зв'язку представниця Держдепу навела кілька прикладів.

«Вони поширюють брехливу інформацію про те, що Covid-19 нібито був створений Сполученими Штатами як біологічна зброя, вони вдаються до фальшивих наративів, що США та інші західні уряди начебто використовують це для того, щоби посилити контроль над населенням», - зазначила Гебріел.

Крім того, за її словами, Кремль оголосив Росію і Китай «глобальними лідерами у стримуванні вірусу». З урахуванням цього, в Держдепі також очікують, що російська пропаганда намагатиметься підірвати зусилля навколо розробки вакцини проти Covid-19.

«Ці всі заяви є безпідставними і шкідливими для наших спільних прагнень у протистоянні коронавірусу», - зауважила Гебріел.

Вона підкреслила, що росіяни вдаються до цього не вперше. Подібне відбувалося навколо вірусів Ебола, Зіка, запровадження систем 5G. У цьому контексті американський уряд у взаємодії з партнерами продовжить протистояти підривним спробам Росії, підкреслила представниця Держдепартаменту США.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони США звинувачує Росію у поширенні неправдивої інформації про коронавірус (Covid-19).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: