Росія відповіла на заяву Трампа про ракетний удар США по Сирії

Росія відповіла на заяву Трампа про ракетний удар США по Сирії
Марія Захарова 

У Росії вважають, що «розумні ракети» США можуть знищити всі докази застосування хімічної зброї в Сирії

У МЗС РФ відповіли на заяву президента США Дональда Трампа про підготовку удару США по Сирії.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що «розумні ракети» США, про яких говорить Трамп, можуть знищити всі докази застосування хімічної зброї в Сирії. Про це Захарова написала на сторінці в Facebook.

«Розумні ракети повинні летіти у бік терористів, а не законного уряду, який кілька років бореться з міжнародним тероризмом на своїй території. А інспекторів ОЗХЗ попередили, що зараз розумні ракети знищать всі докази застосування хімзброї на землі? Або вся задумка і полягає, щоб швидко замести сліди провокації ударами розумних ракет, і міжнародним інспекторам вже годі було б шукати в якості доказів?» - заявила Захарова.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії. «Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, вони прилетять. Вони будуть славні, нові «розумні». Не треба підтримувати «газове тварина-вбивцю», яка вбиває своїх громадян і отримує задоволення», - написав Трамп.

Також повідомлялося, що Франція, США і Велика Британія найближчими днями вирішать, чи варто відповідати військовими ударами на хімічну атаку в Сирії. 

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на саміт Америк, який відбудеться у столиці Перу Лімі, для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон має в своєму розпорядженні інформацію про можливе застосування отруйного газу в Сирії, від якого загинули не менше 85 людей. 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

10 квітня Сполучені Штати Америки просять Раду Безпеки ООН проголосувати за пропозицію щодо нового розслідування про використання хімічної зброї в Сирії. 

Читайте також: Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: