Росія вимагає прибуття Джемілєва на суд над ним до Криму, куди сама заборонила йому в’їзд

Росія вимагає прибуття Джемілєва на суд над ним до Криму, куди сама заборонила йому в’їзд
В окупованому Криму заявили про завершення розслідування «кримінальної справи» проти Мустафи Джемілєва
Фото з відкритих джерел

Міський суд міста Армянська, підпорядкований насадженій Росією адміністрації в Криму, викликає Джемілєва як підсудного на засідання 5 серпня

Росія вимагає прибуття національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва на суд над ним до окупованого нею Криму, куди вона сама раніше заборонила йому в’їзд. Повістку з таким викликом на ім’я Джемілєва оприлюднив у фейсбуці адвокат Микола Полозов.

Міський суд міста Армянська, підпорядкований насадженій Росією адміністрації в Криму, викликає Джемілєва як підсудного на засідання 5 серпня, і явка обов’язкова, мовиться в папері.

При цьому Полозов звернув увагу на «як мінімум неузгодженість дій різних державних органів Росії, а як максимум про глибоку державну деменцію, якщо не сказати шизофренію».

Він нагадав, що навесні 2019 року Росія таємною постановою своєї Федеральної служби безпеки продовжила накладену раніше заборону Джемілєву на в’їзд на свою територію, а також до окупованого нею Криму, ще на 15 років, до 2034 року, – «і судові про це чудово відомо».

«Цю ситуацію я вже обговорив із Мустафою Джемілєвим, і він мені сказав, що готовий приїхати на суд, якщо заборона на в’їзд до Криму буде знята, і взяти участь у восьмій за ліком кримінальній справі проти нього», – повідомив адвокат.

«Так що тепер ініціатива на боці ФСБ. Подивимося, чи готова служба забезпечити право підсудного на доступ до кримського правосуддя, чи в страху очі великі аж до 2034 року», – додав він.

Джемілєв поширив цей допис Полозова з коментарем: «Абсурдність дій Росії, втім, як все, що робить ця країна».

Нагадаємо, ще восени 2020 року стало відомо, що Мустафа Джемілєв отримав нагороду в Чехії за «вагомий внесок у захист прав людини».

Як повідомлялося, в окупованому Криму завершили розслідування «кримінальної справи» проти Джемілєва.

До слова, лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв вважає, що сім років тому під час окупації Криму план Путіна полягав у тому, аби купити лідерів кримськотатарського руху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: