Росія звинуватила Україну в недопуску консулів до арештованого диверсанта Агеєва

Росія звинуватила Україну в недопуску консулів до арештованого диверсанта Агеєва
Віктор Агеєв. Фото зі сторінки у соцмережах

МЗС РФ заявляє, що консульство РФ у Харкові вживає всіх можливих заходів для надання допомоги росіянинові

Росія звинуватила Україну в перешкоджанні зустрічі представника генерального консульства РФ в Харкові з арештованим раніше в Україні російським військовим Віктором Агеєвим.

Як заявила в Москві речниця Міністерства закордонних справ Росії, це консульство вживає всіх можливих заходів для надання допомоги росіянинові, але «саме з вини української влади, що порушує міжнародно-правові норми і двосторонню консульську конвенцію між Росією і Україною, російським представникам досі не вдалося зустрітися з громадянином Росії».

За словами речниці Марії Захарової, консульство вже тричі подавало прохання про зустріч із затриманим.

Наприкінці липня Служба безпеки України заявила, що надасть дозвіл на зустріч затриманого в червні на лінії фронту під Луганськом росіянина Віктора Агеєва в Харкові з представниками генерального консульства Росії після проведення невідкладних слідчих дій. При цьому в СБУ наголосили, що вважають безпідставними вже висловлювані й раніше звинувачення МЗС Росії в порушенні норм міжнародного законодавства.

«СБУ хоче нагадати російським дипломатам про їхню схожу практику дій на прикладі перешкоджання проведенню зустрічі консульських працівників МЗС України з громадянином України Олегом Сенцовим, який був незаконно затриманий представниками російських спецслужб у травні 2014 року. Незважаючи на численні ноти та запити української сторони до Росії, така зустріч відбулася лише через півтора року після його ув’язнення – у грудні 2015 року», – наголосила українська спецслужба.

Раніше затриманий на Донбасі російський військовий Віктор Агеєв в інтерв'ю підтвердив, що працював в Україні за контрактом, який підписав у березні 2017 року у своїй частині, розташованій у місті Новочеркаськ Ростовської області РФ.

Згодом мати російського єфрейтора Віктора Агеєва, якого затримали на українському Донбасі, звернулася до президента України з проханням допомогти у звільненні сина.

Світлана Агеєва раніше заявляла, що є великою прихильницею кремлівських пропагандистів Соловйова і Кисельова, і взагалі не розуміє, звідки в українців «така ненависть» до росіян.

Після відеозвернення Світлани Агеєвої перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила: Порадьте цій жінці звернутися до Путіна з вимогою помилувати українців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: