Росіянам загрожує в’язниця за незаконний перетин кордону України

Росіянам загрожує в’язниця за незаконний перетин кордону України

За перетин держкордону особою, якій заборонено в’їзд в Україну, передбачається позбавлення волі на строк до 3 років

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності за незаконний перетин державного кордону, що передбачає кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний перетин держкордону України. Про це повідомляється на сторінці законопроекту на сайті Верховної Ради України.

Зазначається, що документ був направлений на підпис президенту 25 жовтня 2018 року, а сьогодні, 7 листопада, «Повернуто з підписом від Президента».

Як повідомлялося, 18 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України (№7017). Закон, зокрема, доповнює Кримінальний кодекс України статтею 332-2 «Незаконне перетинання державного кордону України». Встановлюється, що перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, карається позбавленням волі на строк до 3 років. Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Вчинення цих дій у поєднанні з насильством або із застосуванням зброї каратиметься позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: