Росіяни називають події в Україні беззаконням і анархією

Росіяни називають події в Україні беззаконням і анархією

Росіяни почали рідше називати події на сході України громадянською війною

Відносини з Україною росіяни пропонують формувати швидше «як і з усіма країнами світу, уникаючи конфліктів, але і не роблячи жодних поступок» (45%), ніж виявляючи особливе дружнє ставлення (12%). Про це повідомляє Всеросійський центр вивчення громадської думки.
Дев'ять років тому відсотки відповідей становили відповідно 54% і 19%.
Понад чверть респондентів (29% проти 16% у 2005 році) вважає, що необхідно вимагати приходу до влади в Україні проросійських політиків.
Тим часом в останні два роки оцінки російсько-українських відносин різко погіршилися: зараз 37% росіян оцінюють їх як напружені, 26% – як ворожі, 14% – як прохолодні. Про те, що вони дружні, добросусідські, сказали 5%. Кожен десятий (11%) характеризує їх як нейтральні.
Інтерес у Росії до подій в Україні сьогодні перебуває на рівні 67% – така частка тих, хто з тією чи іншою періодичністю стежить за ситуацією в нашій країні (у 2014-2015 рр. – 80-81%).
Якщо торік те, що відбувається в Україні, росіяни найчастіше ідентифікували як громадянську війну, то зараз про це говорять рідше (20% проти 50% у січні 2015-го).
Кожен третій росіянин (32%) нині називає стан справ в Україні анархією, беззаконням і бандитизмом.
Опитування проведене 13-14 серпня. У ньому взяли участь 1600 осіб у 130 населених пунктах РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: