Російські хакери викрали секретну інформацію американської розвідки - ЗМІ

Російські хакери викрали секретну інформацію американської розвідки - ЗМІ

За даними WSJ, росіяни змогли отримати доступ до комп'ютерів АНБ за допомогою антивірусних програм «Лабораторії Касперського»

Російським кіберзлочинцям у 2015 році вдалося викрасти секретну інформацію з комп'ютерів Агентства національної безпеки (АНБ) США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Видання володіє інформацією, що викрадені дані стосувалися способів проникнення АНБ у комп'ютерні мережі за кордоном, а також захисту мереж у США. Злом був здійснений у 2015 році, але відомо про нього стало лише навесні минулого року.

За даними WSJ, росіяни змогли отримати доступ до комп'ютерів АНБ за допомогою антивірусних програм «Лабораторії Касперського», встановлених на комп'ютерах компанії-підрядника, що працювала з Агентством. Отриману інформацію російські спецслужби могли використовувати для поліпшення захисту власних мереж.

У «Лабораторії Касперського» заперечують свою причетність до злому і називають будь-які звинувачення «помилковими». Однак, як відомо, використання програмних продуктів російської компанії в американських урядових мережах у вересні було заборонено у зв'язку з ймовірною загрозою національній безпеці.

В АНБ поки що відмовилися коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, у вересні Сенат США схвалив норму, що забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпеченняросійської компанії «Лабораторія Касперського».

Раніше федеральний уряд прийняв рішення очистити свої комп'ютерні системи від всіх програм, розроблених відомою російської компанією з кібербезпеки «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки.

Відомство направило відповідну директиву, яка наказує припинити використання інформаційних продуктів компанії з Росії.

Співзасновник і виконавчий директор російської антивірусної компанії «Лабораторія Касперського» Євген Касперський, погодився дати свідчення на слуханнях у Конгресі США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: