Російські пропагандисти активізувалися в Фінляндії

Російські пропагандисти активізувалися в Фінляндії

Деякі фінські громадяни поширюють шкідливі ідеї шляхом підтримки агресії проти суверенітету і територіальної цілісності України

Посол України в Фінляндській республіці Андрій Олефіров заявляє про поширення в Фінляндії російської пропаганди, направленої на підтримку агресії проти суверенітету і територіальної цілісності України.

«Незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства, спрямовані на врегулювання ситуації на сході Україні, спричиненої військовою агресією Російської Федерації на Донбасі, деякі фінські громадяни поширюють шкідливі ідеї шляхом підтримки агресії проти суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в заяві Олефірова на сайті посольства України в Фінляндії.

Посол звертає увагу на діяльності Йогана Бекмана та його поплічників, які підтримують військову агресію Росії проти України.

Олефіров повідомляє, що нещодавно прихильники Бекмана вирішили організувати так звану «Міжнародну експертну конференцію», щоб поширити ідею визнання самопроголошеної «ДНР» серед громадян Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії.

«Серед тем «конференції»: «НАТО як гібридна загроза в країнах Північної Європи; русофобія та пропаганда НАТО у західних ЗМІ; захист інформації т.зв. «Донецької народної республіки»; визнання «ДНР» у Фінляндії, Данії, Норвегії та Швеції»,  - інформує український посол.

Більше того, за його словами, «команда» Бекмана створила фейковий веб-сайт Європейського центру протидії гібридним загрозам, створеного у Хельсінкі раніше цього року, щоб підірвати діяльність реального центру.

Олефіров вважає, що «така «конференція» повинна викликати законне і серйозне занепокоєння влади Фінляндії, беручи до уваги те, що публічна популяризація діяльності терористів, що тримають тимчасовий контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей України, явно суперечить офіційній політиці Фінляндії та ЄС».

При цьому посол висловив вдячність Фінляндії за незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

«Однак я вірю в те, що нам потрібно в чергове засудити таку шкідливу діяльність як для фінського, так і для українського суспільства, щоб переконатись, що ненависть та пропаганда не поширюються далі», - підсумував Олефіров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: