Російські симпатики в Європі вимагають зняти санкції з країни – The Independent

Російські симпатики в Європі вимагають зняти санкції з країни – The Independent
ua.112.ua

Европейський депутат підкреслює - Росія має доступ до цінної інформації щодо ІГІЛ «і відмовлятися від неї було б помилкою»

У жовтні 2014 року, через кілька місяців після введення Євросоюзом санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні, ми вже зрозуміли, що втрата Росії як партнера була помилкою як на політичному рівні - в сирійському питанні, так і на економічному рівні - для нашого сільського господарства, і що нам доведеться дорого за це заплатити. З такою заявою опублікованною в британському виданні The Independent, виступила депутат Європейської народної партії (Франція) Рашида Даті. Її підтримала низка інших європейських політиків, переважно - з Франції та Італії.

«Ці санкції зачіпають нас як на рівні Франції, так і на рівні всієї Європи, як показало припинення роботи Ради партнерства з питань безпеки після початку української кризи. В рамках цієї ради проходили зустрічі міністрів закордонних справ і оборони Франції та Росії. Однак ці щорічні збори не проводилися з жовтня 2012 року. Якщо взаємодія між країнами продовжиться, зняття санкцій забезпечить повноцінну співпрацю», - стверджує Даті.

Вона підкреслює - Росія, завдяки її позиції в Сирії, має доступ до цінної інформації щодо ІГІЛ (терористична організація, заборонена в Росії, - прим. Ред.), «і відмовлятися від неї було б великою помилкою, тому що ворог, з яким ми зіткнулися, має безліч виглядів і постійно змінюється.  Нехай нами рухає не любов, нехай нами рухає здоровий глузд, що змушує нас співпрацювати з російською державою, аби обмінюватися важливою інформацією щодо позицій і намірів ІГІЛ».

Даті вважає, що така прагматична політика перестала бути предметом вибору, а перетворилася в «нав'язаний борг». На її думку, існують цілі та інтереси, які повинні змусити Європу забути про бажання карати. «Через два роки дії санкцій ми знаємо, що ціна розриву зв'язків незмірно вищою за ціну співпраці з Росією. Крім того, Росія теж хоче нам допомогти. Тим, хто в цьому ще сумнівається, хочу нагадати, що після терактів 13 листопада Франсуа Олланд і Володимир Путін домовилися про посилення взаємодії військ обох країн в Сирії», - зазначила Даті.

«Коли 28-29 червня Європейській Раді доведеться вирішувати питання про продовження санкцій проти Росії, давайте всі разом закличемо до відновлення співпраці в галузі безпеки між цими двома ключовими гравцями на міжнародній арені», - так закінчила Даті своє звернення до європейської спільноти.

Нагадаємо, 8 червня верхня палата парламенту Франції ухвалила з поправками резолюцію, яка містить звернення до уряду щодо пом’якшення режиму санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації, але при цьому обмеження пропонується залишити до виконання Мінських угод.

«За» відповідне рішення проголосувало 302 сенатори, «проти» - 16.

Посольство України у Парижі закликало уряд Франції до твердості після того, як верхня палата парламенту Франції, Сенат, ухвалила резолюцію з закликом до поступового і поетапного скасування санкцій проти Росії.

Україна закликала Францію до твердості після резолюції Сенату щодо санкцій проти Росії.

Аналітик, експерт «Майдану закордонних справ» Олег Бєлоколос зазначив, що голосування Сенату Франції за пом’якшення режиму санкцій щодо Росії не означає розколу позицій ЄС, але це свідчить, що позиції тих, хто виступає за нормалізацію відносин з Російською Федерацією, зміцнюються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: