Російський соціолог назвав чотири партії в РФ, які диригуються з Кремля

Російський соціолог назвав чотири партії в РФ, які диригуються з Кремля

За словами Гудкова, у альтернативних до російської влади партій немає шансу пробитися в Думу

Партії «Єдина Росія», Компартія РФ, ЛДПР, «Справедлива Росія» управляються Кремлем. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів директор «Левада-Центру» Лев Гудков.
«Є чотири партії, які вдають із себе різні партії, але в принципі управляються, диригуються з Кремля. Вони просто працюють на різні сегменти виборців, акумулюючи їхні невдоволення, проблеми, тим самим роблячи ці групи суспільства керованими», - сказав він.
Гудков зазначив, що основний електорат – це «Єдина Росія», «це державно залежна група населення: бюджетники, працівники держпідприємств і організацій, пенсіонери тощо».
«Різні сектори невдоволених, похилих людей збирає Компартія, люмпенізовано-аморфна пролетарська група голосує за Жириновського, націоналістичного популіста», - розповів соціолог.
Він упевнений, що у альтернативних до влади партій немає шансу пробитися в Думу на прийдешніх виборах. «Можуть пройти окремі політики, окремі фігури або по одномандатних округах як незалежні, або в деяких випадках як кандидати від партій. Але їхня кількість буде настільки маленькою, що вони не будуть здатні утворити навіть групу, не кажучи про фракцію у Думі», - сказав Гудков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: