«Роснєфть» оголосила про вихід із Венесуели

«Роснєфть» оголосила про вихід із Венесуели
Російська нафтова компанія «Роснєфть» оголосила про вихід із Венесуели
Фото: АР

«Роснєфть» продала активи неназваній «компанії, що на сто відсотків належить урядові Росії»

Російська нафтова компанія «Роснєфть» заявила, що припиняє діяльність у Венесуелі і продає всі свої активи, пов’язані з цією діяльністю.

Про це повідомляється на її сайті в суботу, 28 березня.

«Роснєфть уклала угоду з компанією, яка на 100% належить уряду Російської Федерації, про продаж часток і припинення своєї участі у всіх проектах у Венесуелі, включаючи частки у видобувних підприємствах Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda і Petrovictoria, у нафтосервісних підприємствах і торгових операціях», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за підсумками укладеної угоди всі активи і торгові операції Роснефти у Венесуелі і/або пов'язані із цією країною будуть продані, закриті або ліквідовані.

У результаті угоди Роснефть отримає на баланс одного зі своїх 100%-х дочірніх товариств пакет власних акцій у розмірі 9,6%.

Цим кроком «Роснєфть» прагне позбутися санкцій США. Вашингтон вимагав від компанії вийти з Венесуели, де вона співпрацювала з владою автократичного президента Ніколаса Мадуро, допомагаючи їй у реалізації венесуельської нафти.

США накладають санкції на всіх, хто співпрацює з цією владою, бо визнають за єдиного легітимного тимчасового керівника Венесуели опозиційного лідера Хуана Гуайдо і надають йому всіляку підтримку. Таким чином, під санкціями опинилися дві дочірні компанії «Роснєфті».

Крім того, окремо під секторальними санкціями США з 2014 року перебуває й сама «Роснєфть» через причетність компанії до агресії Росії проти України. Але вони стосуються тільки обмеження можливостей цієї компанії отримувати фінансування в банках США.

Компанія «Роснєфть» не є формально державною і має статус публічного акціонерного товариства, але понад 50 відсотків її акцій належать державній російській компанії «Роснєфтєгаз». Керівник «Роснєфті» Ігор Сєчин є давнім і близьким союзником президента Росії Володимира Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: