З Нью-Йорка до Києва вилетів спецрейс з українцями

З Нью-Йорка до Києва вилетів спецрейс з українцями
З Нью-Йорка до Києва вилетів спецрейс з українцями

На борту літака 359 пасажирів

Спеціальний рейс МАУ у суботу близько 16:00 (22:00 за київським часом) вилетів з Нью-Йорка до Києва - на борту 359 пасажирів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter посол України в США Володимир Єльченко.

«Вдалось відправити ще один комерційний спецлітак МАУ з Нью-Йорка до Києва. Раді, що українці, які заздалегідь придбали на нього квитки, все таки зможуть дістатись Батьківщини. Дякуємо усім, хто цьому посприяв. Захисними масками усі пасажири забезпечені», - повідомляє посольство України в США.

Нагадаємо, кількість заражених коронавірусом в США перевищило 100 тис. осіб. Сполучені Штати стали першою країною, де кількість підтверджених випадків захворювання подолала цю позначку.

Як повідомлялося, Україна з суботи, 28 березня, повністю закрила кордон для регулярного сполучення, проте на приватному автомобілі або пішки його можна буде перетинати. Для тих людей, які приходять до пункту пропуску пішки, організовують автобуси.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив про тотальне закриття українських кордонів з 27 березня.

Президент додав, що про українців, які залишилися за кордоном, подбають дипломати. «До кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено усі пасажирські перевезення. Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутися до України. Більшість зробила це самостійно. Інших - а це понад 80 тисяч - ми повернули додому літаками, потягами та автобусами... Ми опинились перед важким вибором між громадянами та безпекою 40 млн громадян всередині країни... Про тих, хто не зможе повернутися у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громадяни за кордоном. Про жодного українця, який залишився за кордоном, ніхто не забуде», - заявив Зеленський.

Як повідомлялось, станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них вісім летальних, п'ятеро пацієнтів одужало (четверо дорослих, одна дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Через поширення коронавірусу в Україні ввели режим надзвичайної ситуації.

У Держприкордонслужбі розповіли, що до перетину кордону громадяни вживають жарознижувальні, щоб пройти скрінінг. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: