Розенблат побідкався, що НАБУ «пасло» його вже рік

Розенблат побідкався, що НАБУ «пасло» його вже рік

Народний депутат від фракції БПП Борислав Розенблат заявив, що операцію з проникнення у його ближнє Національне антикорупційне бюро України розпочало ще рік тому. Відповідний пост парламентар розмістив у Facebook.

«Рік тому зі мною почала наполегливо шукати зустрічей жінка, яка запевняла, що хоче вести чесний бізнес в Україні у сфері видобутку «сонячного каменю». Вона підбиралась до мене через моїх родичів, друзів, знайомих, приходила до моєї приймальні. Вона переконала мене, що створить на Житомирщині дуже потужне підприємство, дасть робочі місця сотням людей. Я їй повірив. Вона цікавились тим, як в Україні ведуть бізнес, як рухається проект закону стосовно легалізації видобутку бурштину, як законно відкрити тут підприємство. Я відповідав на запитання, консультував її. Хіба це злочин спілкуватись з людиною? Хотіти кращого для своїх співгромадян? Проте, виходить, що так. Адже ми зустрічались із нею близько 30 разів, вона стала мені практично другом. Навіть відвідувала зі мною дитячий будинок і передавала дітям подарунки… Уявіть собі, які відео можна зрежисувати і змонтувати з такої кількості розмов і зустрічей», - написав він.

Депутат припускає, що НАБУ проводило операцію із проникнення свого агента для припинення процесу легалізації видобутку бурштину.

«Для чого НАБУ впроваджувати свою агентку, рік проводити спецоперацію, витрачати мільйони коштів платників податків? Відповіді напрошуються самі...Вочевидь, легалізований бурштин комусь не потрібен, а я справді зачепив чиїсь великі «бізнесові» інтереси і простіше лишити все, як є. А зробити винним у всьому мене, людину, яка не піддалась на погрози - це більше, ніж іронія. Усім зрозуміло, що тепер жоден депутат не захоче зачіпати цю сферу. Сферу, де крутяться мільярди і всі вони йдуть повз бюджет до кишень криміналітету…», - вважає він.

Розенблат зазначив, що йому «прикро» чути звинувачення, які були висунуті на його адресу правоохоронними органами. Він заявив, що «ніколи не брав і не вимагав кошти у пані Катерини». За його словами, він незнайомий з тими людьми, вплив на яких йому закидають. Він підкреслив, що незаконні дозволи компаніям «Райт Солюшн», «Амбер холдинг» та «Надра Галичини» видали Держгеонадра, а за позовом прокуратури суд скасував видані ліцензії.

Народний обранець також додав, що не має наміру покидати Україну, як і складати мандат. Він також заявив про намір подати позов до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Ради подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів, а саме: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (группа «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народного фронту») і Борислава Розенблат (фракція «Блоку Петра Порошенко»). 29 червня Луценко також вніс до Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Добкіна (Опозиційний блок).

Також нагадаємо, що раніше в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому було $200 тис.

Борислав Розенблат підтвердив факт затримання НАБУ його охоронця. Однак назвав це провокацією і підкреслив, що гроші його підлеглому підкинули.

Генеральна прокуратура та САП продемонстрували відео-доказизловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції БПП Борислава Розенблата.

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканості з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: