Рябошапка просить уряд врегулювати примусове годування в’язнів

Рябошапка просить уряд врегулювати примусове годування в’язнів
У слідчих ізоляторах в 2019 році було зафіксовано 76 випадків оголошення голодування

Чинним законодавством передбачено, що примусове годування засудженого, який заявив про голодування, може бути застосовано лише на підставі рішення суду

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звернувся до прем’єрміністра Олексія Гончарука з пропозицією законодавчо врегулювати питання надання медичної допомоги особам, які відмовляються від вживання їжі під час перебування у місцях несвободи.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Чинним законодавством передбачено, що примусове годування засудженого, який заявив про голодування, може бути застосовано лише на підставі рішення суду, прийнятого за висновком лікаря.

Проте ця норма фактично не може бути реалізована через відсутність порядку годування в’язнів, їх тримання, норм продуктів харчування. Крім того, це питання не врегульоване і з ув’язненими, що перебувають у спеціальних установах Національної поліції, Державної прикордонної та міграційної служб України.

Тільки у слідчих ізоляторах в 2019 році було зафіксовано 76 випадків оголошення голодування. Метою звернення є захист прав затриманих, узятих під варту осіб та засуджених.

До слова, дослідники назвали користь від голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: