Санкції ЄС проти Росії набули чинності сьогодні

Санкції ЄС проти Росії набули чинності сьогодні
Вперше санкції ЄС були введені у 2014 році через агресію РФ в Криму і на Донбасі

Євросоюз ухвалив рішення про санкції, оскільки Росія не виконує Мінські угоди

У суботу, 29 грудня, офіційно набуло чинності рішення Ради ЄС про продовження секторальних санкцій щодо Росії за агресію проти України.

Відповідне рішення було оприлюднено в офіційному журналі ЄС.

Рішення про продовження секторальних санкцій стосовно РФ було одноголосно прийнято Радою ЄС 21 грудня.

Напередодні Євросоюз оприлюднив рішення щодо продовження санкцій проти РФ.

Обмежувальні заходи проти РФ спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори, а також на сфери, пов’язані з виробництвом товарів подвійного призначення. Від початку такі заходи були запроваджені з 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації ситуації в Україні, та посилені у вересні 2014 року.

Економічні санкції, які були продовжені, включають, зокрема, обмеження доступу до головного та вторинного ринку капіталів ЄС для 5 головних фінансових інституцій, переважна частина яких належить державі, а також їх дочірніх компаній, заснованих за межами ЄС, як і трьох головних енергетичних та трьох оборонних компаній Росії; ведення заборони на імпорт та експорт озброєння; введення заборони експорту товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих споживачів в Росії; обмеження доступу Росії до певних чутливих технологій та послуг, які можуть бути використані для видобутку та переробки нафти.

Вперше санкції ЄС були введені у 2014 році через агресію РФ в Криму і на Донбасі і постійно продовжувалися через небажання Москви почати деескалацію ситуації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: