Сапери очистили понад 70% території арсеналу під Ічнею

Сапери очистили понад 70% території арсеналу під Ічнею
Фото з відкритих джерел

У Міноборони повідомили, що в Чернігівській області працює 10 груп розмінування

Начальник управління комунікацій та друку Міністерства оборони України Олексій Чернобай поінформував, що групи розмінування очистили понад 70% адміністративної території арсеналу в районі селища Дружба Чернігівської області. Про це він написав у Facebook.

За словами Чернобая, сапери відучора очистили понад 70% адміністративної території арсеналу.

«Робота триває. У населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від Державної служби з надзвичайних ситуацій з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, патрулі військової служби правопорядку Збройних сил України організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку», – написав він.

Чернобай додав, що пожежу на технічній території ліквідовано. Спостерігають поодинокі вибухи низької інтенсивності на двох майданчиках, де відбувається тління.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території 6-го арсеналу біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: